Su Yiming’in antrenörü açık mektup yayımladı

tesbih

New member
Su Yiming’in antrenörü açık mektup yayımladı Pekin 2022 Kış Olimpiyat Oyunları’nda erkekler snowboard slope tarzda gümüş madalya kazanan Su Yiming’in antrenörü Sato Yasuhiro, perşembe günü toplumsal medyada yayınladığı açık mektupta, kendisinin ve Su’nun gerçek vakitli puanlama yapmanın zorluğunu anladıklarını belirterek insanların hakemleri eleştirmeyi bırakmasını istedi.

Yasuhiro, kaleme aldığı açık mektupta, finalden daha sonra puanlama sürecinde meseleler olabileceğini fark ettiğini söylemiş oldu.

Yasuhiro, “Dürüst olmak gerekirse, ödül merasiminden daha sonra Su Yiming ve ben, bunu öğrendiğimizde ve yanlış bir karar niçiniyle ikinci sırada olabileceğimizi düşündüğümde hayal kırıklığına uğradım” dedi.

Yosuhiro, açıklamasında, “Ancak, çabucak bunun da oyunun bir modülü olduğunu düşündüm ve hakemlerin verdiği puana hürmet duydum” tabirlerini kullandı.

Antrenör, Su’nun elde ettiği kararı, gelecek için daha sıkı çalışmaya devam etmesi için bir motivasyon olarak gördüğünü belirterek “Her şeydilk evvel herkese Su Yiming’in en uygun performansını göstermesini hedeflemiştik ve bunu başardığımızdan dolayı epeyce mutluyuz” diye konuştu.

Yasuhiro, Su ve kendisinin, snowboard profesyonellerinin ve taraftarların skorla ilgili toplumsal medyaya akın etmesinin akabinde Sumatic’i aradığını belirtti.

Yasuhiro, “Snowboard kültürü her insanın bir arada yarattığı bir kültür. Bu sporda faal olan tüm beşerler bir ailedir. Beşerler kimi vakit kusur yaparlar, bu fazlaca doğal, hepsi bu. Lütfen hakemleri eleştirmeyi bırakın ve altın madalya sahibi Max Parrot’ı samimiyetle tebrik edin” dedi.

Erkekler snowboard slope tarz finalinin baş hakemi Iztok Sumatic, Whitelines isimli internet sitesine yaptığı açıklamada, şayet hakemlerin kendilerine sağlanan kamera açısından şampiyon Max Parrot’un bir tutuşu kaçırdığını görmeleri halinde “farklı skorlar alınmış olacağını” söylemişti.

Fotoğraflar: Yang Shiyao, Xue Yubin/Xinhua