THY Euroleague’de Anadolu Efes, ASVEL’i mağlup etti

tesbih

New member
THY Euroleague’de Anadolu Efes, ASVEL’i mağlup etti Anadolu Efes, Fransız takımı ASVEL’i mağlup ederek THY Euroleague’de nefes aldı. Bu sonuçla bir arada 2 maçı eksik olan Anadolu Efes 23’üncü maçında 12’nci galibiyetini elde ederken, bir maçı eksik olan ASVEL ise 24’üncü maçta 15’inci yenilgisini aldı.

Müsabakanın akabinde düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Ataman, maçın birinci yarısını istedikleri üzere oynayamadıklarını lisana getirerek, “Genel olarak makûs bir gece geçirmedik. Birinci yarı fazlaca fazla top kaybı yaptık. İkinci yarıda savunmadaki sertliğimizi arttırdık, geçiş hamlelerinden sayılar bulduk ve maçı kazandık” değerlendirmesinde bulundu.

Bu dönem maçların kazanılması noktasında ekibinin savunmada güzel direnç gösterdiğini aktaran Ataman, “Hücum nankördür, savunma ise sana maçı kazandırır. Savunma manasında kadronun göstermiş olduğu gelişim epeyce değerli. Bu beni sevindiriyor” diye konuştu.

“YILDIZ OYUNCU”

Ergin Ataman, Shane Larkin’in değerli maçlarda hayli yeterli performans sergilediğini belirterek, “Onun kendini âlâ hissetmesi ekibe çıta atlatıyor. Bu dönem kazandığımız güç maçlarda fevkalade performansları var. Bu akşam da birebirini gösterdi. Yıldız oyuncu. Şu anda da kendisini âlâ hissediyor. Lakin üzerinde de yük oluyor. Umarım karşıt bir durum olmaz zira bizim için epeyce değerli bir oyuncu” tabirlerini kullandı.

Ataman, A Ulusal Grup’tan davet alan oyuncularını göndereceklerini lisana getirerek, şunları kaydetti:

“FIBA ile Avrupa Ligi’nin arbedesinde maçların tıpkı tarihlerde oynanıyor olması bir saçmalık. Bu oyuncular için epey büyük risk. Ulusal ekipte herkes oynamak ister. Öbür taraftan baktığımızda Euroleague’de hayli büyük bir uğraş var. Baktığımızda hem bizim birebir vakitte Fenerbahçe Beko’nun oyuncuları 6 gün ortasında 4 maç yapacak. Bu bir saçmalık ve iki yıldır de buna bir tahlil bulunamıyor. Bundan da mağdur olan oyuncular oluyor. Biz oyuncularımızı memnuniyetle ulusal gruba yollayacağız.”

LDLC ASVEL Başantrenörü Tj Parker ise maçta bir çaba ortaya koyduklarını belirterek, “Takımımla gurur duyuyorum. Anadolu Efes ile baş başa oynadık. Fakat yaptığımız 19 top kaybı onlara ikinci talih oldu. bir daha de gayretlerinden dolayı oyuncularımı tebrik ediyorum” sözlerini kullandı.