Trabzon Üniversitesi araştırma ve öğretim bakılırsavlisi alacak

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Trabzon Üniversitesi araştırma ve öğretim bakılırsavlisi alacak Trabzon Üniversitesi Rektörlüğü tarafınca yayınlanan ilana nazaran araştırma ve öğretim vazifelisi alımı yapılacak.

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr internet sitesinde yayınlanan ilana bakılırsa; Üniversitemizin ünitelerine; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun ilgili hususları ve 09.11.2018 tarih ve 30590 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan “Öğretim Üyesi haricindeki Öğretim Elemanı Takımlarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi İmtihan ile Giriş İmtihanlarına Ait Tarz ve Temeller Hakkında Yönetmelik” ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. Unsuru kararları uyarınca öğretim bakılırsavlisi ve araştırma bakılırsavlisi alınacaktır.

GENEL ve ÖZEL KOŞULLAR

1) 657 Sayılı Kanun’un 48 inci unsurunda belirtilen kaideleri taşımak,

2) ALES’ten en az 70 puan almak (lisans mezuniyeti hangi alanda ise o alandaki ALES puan çeşidinden ya da ilan edilen bölüm/program hangi alandan öğrenci alıyorsa o alandaki ALES puan türünden). Merkezi imtihan muafiyetinden yararlanacakların ön kıymetlendirme ve sonuncu kıymetlendirme evrelerinde ALES puanı 70 olarak kabul edilir,

3) Yükseköğretim Heyeti tarafınca kabul edilen merkezi yabancı lisan imtihanından en az 50 puan yahut muadili kabul edilen bir imtihandan bu puan muadili bir puan almış olmak,

4) Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Yükseköğretim Konseyi Başkanlığı yahut Üniversitelerarası Konsey Başkanlığınca denkliğinin onaylanmış olması gerekir,

5) Meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Konseyi tarafınca belirlenen uzmanlık alanlarındaki öğretim vazifelisi takımlarına başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak ya da lisans mezunu olup belgelendirmek kaydıyla alanında en az iki yıl deneyim sahibi olmak