Van Büyükşehir Belediyesi Omuzu Kırılan Çoban İçin Seferber Oldu

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Van Büyükşehir Belediyesi Omuzu Kırılan Çoban İçin Seferber Oldu
Van Büyükşehir Belediyesi karla uğraş takımları, Gürpınar ilçesinde omuzu kırılan çoban için seferber oldu. 6 saatlik ağır çalışma ile kapalı mahalle yolunu temizleyen gruplar, ambulansın çobana ulaşmasını sağladı.

Van’ın Gürpınar İlçesinin Örmeli Mahallesi Elemek mezrasında koyunlarına yem verdiği sırada ayağı kayarak düşen 43 yaşındaki çoban Celalettin Çeçen’in omuzu kırıldı. Yaşanan kaza daha sonrası Çeçen’in yakınları 112 acil sıhhat hizmetleri sınırına bildirimde bulundu. Bölgede kar yağışı ve tipiden dolayı kapanan yolda ilerleyemeyen 112 sıhhat takımları, Büyükşehir Belediyesinden yardım istedi. Yer yer çığların da düştüğü yolda iş makinaları öncülüğünde ilerleyen sıhhat takımları, yaklaşık 6 saat süren kuvvetli çalışmanın akabinde mezraya ulaştı.

“HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM”

Birinci müdahalesi meskeninde yapılan çobanın sol omuzunda kırık oluştuğu belirlendi. Omuzunu hareket ettiremeyen hasta birinci müdahalesinin akabinde tedavisinin yapılması için ambulansa alınarak Gürpınar İlçe Devlet Hastanesi kaldırıldı.

Kendisini kurtarmaya gelen Büyükşehir Belediyesi ve sıhhat takımlarına teşekkür eden çoban Celalettin Çeçen, “Burada çobanlık yapıyorum. Sabah saatlerinde koyunların otunu verirken buzlanmadan dolayı ayağım kaydı ve düştüm. Omuzumda platin var. Düşmenin tesiriyle platin omuzuma ziyan verdi. 112’yi aradık. Yollar kapalı olduğu için Belediye takımlarıyla bir arada geldiler. Beni hastaneye götürecekler. Herkese fazlaca teşekkür ederim Allah razı olsun” dedi.

Sıhhat çalışanı Yakup Yılmaz ise sabah saatlerinde 112 Acil Davet Merkezine düşen ihbar üzerine harekete geçtiklerini belirterek konuşmasını şu biçimde sürdürdü;

“Bize Gürpınar ilçesi örmeli Mahallesi Elemek Mezrasında bir düşme olayı olduğu bildirildi. Sıhhat Afet Uyum Merkezi (SAKOM) ünitemiz tarafınca yolun kapalı olduğu bilgisi verildi. Bizler de Van Büyükşehir Belediyesi’nden yardım talep ettik. Sağ olsunlar süratlice bize ulaştılar. Yolda tekraren ambulansımız karda kalmasına karşın takımlar bizleri kurtarıp, hastaya ulaşmamızı sağladı. Yaklaşık 6 saat daha sonra hastamıza ulaştık. Hastamız, konut işlerini yaparken tökezlemeye bağlı olarak düşmüş ve omuzunda sıkınlar mevcut. Hastamıza birinci müdahalesini yaptık. Lakin ileri tetkik ve görüntüleme için ilçe hastanesine naklini gerçekleştiriyoruz. Büyükşehir Belediyesi karla gayret takımlarına teşekkür ediyoruz.”

Hasta Çoban, Gürpınar Devlet Hastanesinde yapılan müdahalenin akabinde Van Bölge, Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı