Yüz yüze eğitim ‘’SIKINTILI’’ başlıyor.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Yüz yüze eğitim ‘’SIKINTILI’’ başlıyor.
Gelecek Partisi Aksaray Vilayet Lideri Muhammet Dilmaç, 3-9 Eylül İlköğretim Haftası nı kutlarken ilgililere de ikazlarda bulundu.

Lider Dilmaç iletisinde: Aydınlık yarınlarımızın geleceği olan çocuklarımızın dimağlarını sevgi ve hürmet ile süsleyecek, gönüllerini bilgi ve faziletle yeşertecek bir eğitim öğretim yılına daha erişmenin sevinç ve heyecanını yaşıyoruz. hayatımızın şekillenmesinde, geleceğimizin daha yeterli kurgulanmasında vazgeçilmez olan eğitim, çocuklarımız için olduğu kadar devletimizin ebediyen bağımsız yaşaması için de en temel şarttır.
30 Eylül salı günü kısmen yüz yüze eğitim öğretime başlayan okullarımız 6 Eylül’de büsbütün açılacak. uzun vakittir okula gitmeyen çocuklarımız 6 Eylül Pazartesi günü okullarına kavuşacaklar, lakin kendilerini bekleyen tehlikeden habersizler. Salgının önüne geçilemediği varyantların çoğaldığı bir ortamda Ulusal Eğitim Bakanlığı Okullardaki hizmetli problemini çabucak hemen çözemedi İŞKUR-TYP sistemi üzerinden alınacağı söylenen hizmetliler için çabucak hemen İŞKUR’da müracaatlar dahi kabul edilmiyor, müracaatlar bugün başlasa dahi, kura kararı güvenlik soruşturması muhataplara bildirim için geçecek mühlet yaklaşık 1 ay, bu vakit zarfında okullarda paklık ve hijyen nasıl sağlanacak.
Okulların açılacağı periyot bakan değiştirilmesinin ceremesini çocuklarımız mı çekecek.
30 Eylül’de okul öncesi ve birinci sınıfların eğitim öğretime başlaması ile bir arada, öğretmenler, okul müdürü ve yardımcıları okulu temizleme telaşına düştüler, Dışarıdan hizmet almak isteselerde, bilindiği üzere okullarımızda kâfi bütçe yok, bu eksiği kapatmak için bir daha öğrenci velilerinden para toplanacak, hükümet olarak IBAN göndermeye alışkın olan iktidar Okullar açılınca da yükü öğrenci velilerinin üzerine atacak üzere görünüyor. Yüz yüze eğitim sonucu yaklaşık 2 ay evvel alınmış bulunmasına karşın Bakanlığın bu mevzuda tedbir almaması yahut tahlil bulmaması, Çocuklarımıza verdiği değeri gösteriyor. Bu kıymetli ve hassas hususta STK lara öğrenci velilerine ve bilhassa eğitim sendikalarına kıymetli bakılırsavler düşüyor. Sendikalar yalnızca maaş artırımı almak için değil, kendi üyelerinin ve tüm ülkenin çocuklarının sağlıklı bir ortamda eğitim görmeleri için, kamuoyu oluşturmak zorundalar. Bu hususta hassas ve hassas davranmak tüm toplumumuzun nazaranvidir. 2020-2021 Eğitim-öğretim yılının vilayetimize, ülkemize ve eğitim topluluğumuza güzel olması temennisiyle öğrenci ve öğretmenlerimizin ‘İlköğretim Haftası’nı kutluyor, muvaffakiyetler diliyorum”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı