Bu yüzden yardımcı antrenör René Wagner kulübü terk ediyor

ahmetbeyler

Active member
Mesaj Cumartesi günü oldukça şaşırtıcıydı. 1. FC Union Berlin ve yardımcı antrenör René Wagner gelecekte ayrı yollara gidecek, 36 yaşındaki takım 7 Temmuz'da takımla başlamayacak. Bu, Köpenickers'ın sadece çok yetenekli ve popüler bir asistan kaybetmediği anlamına gelir. Antrenör Steffen Baumgart da kendini yeniden yönlendirmeli, daha önce Wagner ile SC Paderborn, 1. FC Köln ve Hamburger SV'de çalıştı. 181 rekabetçi oyun neredeyse beş yılındaydı.

Asla boşta olmadı çünkü Baumgart, bir sonraki zorluğa kadar profesyonel futboldaki bireysel istasyonları arasında asla fazla zaman almadı. Paderborn'dan Köln'e geçiş dört yıl önce yaz tatili sırasında sorunsuz bir geçişti. Sendikada 0-2 iflastan sonra mühürlenen Katedral Şehrinde sona erdikten sonra, imzanın Hamburg'da belirlenmesi tam yedi hafta sürdü. Sonuçta, HSV ve Birliğe olan bağlılık arasında altı haftadan az bir süre vardı. Baumgart'ın işe aldığı yerde Wagner da oradaydı.

Ancak şimdi Dresden'in yerlisi kendi yolunu almak istiyor. “Kulübü terk etme kararı benim için kolay değil, ama bilinçli olarak kişisel gelişimime gitmem bir adım.” Kendisi, muhtemelen ikinci sıraya kadar daha fazla sorumluluk almak istiyor. “Sendikaya minnettarlıkla bakıyorum. Kulüp, çevre ve buradaki insanlar beni en başından beri sıcak bir şekilde karşıladılar. Steffen Baumgart'a – burada Birlik'te birlikte birlikte, ancak özellikle son dört yıl boyunca yakın ve güvenen işbirliğine göre,” diyor.

Baumgart ile çalışmadan önce ABD'deki çeşitli kulüplerde koçluk kariyerini bulan Wagner, özellikle Mart ayında FC Bayern'e karşı ev maçında yer aldı. Baumgart, bu sezonun dördüncü sarı kartını daha önce hafta sonu Frankfurt'taki 2-1 Awd galibiyetinde gördüğü için, sadece rekor şampiyonlara karşı oyundaki standlardan izlemesine izin verildi. Wagner bir gün boyunca kenardaki görevleri devraldı ve gerçekten iyi yaptı. Union, Benedict Hollerbach'ın geç vuruşu sayesinde 1-1'de bir puan aldı. SC Freiburg'da (2-1) ve VFL Wolfsburg'a (1-0) karşı daha sonraki uluslararası moladan sonra kontur alan Bundesliga'da sınıfta kalmanın yolundaki son ilk kıvılcımdı.

Kevin McKenna (solda) ve Sebastian Bönig de 1. FC Union Berlin'in koçluk ekibine aittir.Matthias Och/imago

Bir gün boyunca bu baş rolün yanı sıra, pratik birimlerde yönetimi sık sık devralan ve yüksek bir duyuru yapan Wagner'di. Kevin McKenna'nın eğitim ve oyun günlerinde hafta boyunca ikinci bir koç olarak, standart durumlardaki davranışlarla belirli bir alt alanda tutma olasılığı daha yüksek olduğundan, Sebastian Bönig şu anda koçluk ekibindeki bir boşluktan sorumludur. En azından kulüp henüz giden Wagner'in halefi hakkında herhangi bir bilgi vermedi.

“René, son aylarda uzman bilgi ve deneyimini bizimle getirdi. Ona hem profesyonel hem de kişisel olarak diğer adımları için en iyisini diliyoruz.” Dedi.

DFB Kupası'nda Union için BFC Dinamo ile bir düello var mı?

Bu arada, amatörlerin Cumartesi günü son günü, katılımcılar alanının önümüzdeki sezon DFB Kupası'nda tamamlanmasını sağladı. Berlin finalinde, Bölgesel Ligi BFC Dinamo, Eintracht Mahlsdorf'a karşı 2-0 galip geldi. 15-18 Ağustos arasında yapılacak ilk turda, 1. FC Union Berlin, Hohenschönhausen'in rakibi ile yüksek patlayıcı düello sağlayabilir. Neredeyse 20 yıl içinde her iki kulübün ilk rekabetçi oyunu olacaktı.

1. FC Lok, Cumhuriyet'in doğusundan da çekici rakipler olacaktı. Penaltı atışından sonra Erzgebirge Aue'ye karşı Sakson Kupası'nda hüküm süren Leipzig ve Saksonya-Anhalt'taki lokomotif olan Hallesche FC. Stendal yenildi. Dynamo Dresden ve Energie Cottbus, son üçüncü bölüm sezonundaki yerleşimleriyle zaten kalifiye olmuşlardı. Özellikle sendika destekçilerinin itirazları olmadığı iki lot daha.